2011. február 23., szerda

Váraljai csavarintós kicsit másképp

És íme az első igazi gyöngyGALLÉRom. Bevallom őszintén már nagyon rég óta próbálkoztam a sárközi csipkegallért megfűzni. Nagyon egyszerűnek tűnik. Sajnos nem az. Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, akinek csavarodik, egyszerűen nem tudok mit kezdeni vele. Nincs mit tenni, megvárom, míg gyerkőcök nagyobbak lesznek, és valahogy meg tudom oldani, hogy elmenjek egy táborba.
Viszont ha valaki erre járna, és megosztaná velem a probléma megoldását persze annak is örülnék. Táborba meg ettől függetlenül is elmennék. :)
De visszatérve a csavarintósomra. Még nem tökéletes, szalag sem került rá. De ezen is lesz. Közben eszembe jutott pár változtatás, így a következő kicsit szebb lesz, remélem.



Jokernek :)

A zöld fehér Varvara nyakláncot megvette egy kedves ismerősöm barátnőjének. Remélem, nagyon tetszeni fog neki. Fűztem mellé egy kis karkötőt is. Remélem ez is tetszik, még módosíthatok rajta, ha nem. :)




Mára csak ennyi. Meg szerettem volna mutatni még lefekvés előtt a megrendelőmnek. :)
Nem sokára jövök még egy gyöngygallérral. Már elkészült. Kíváncsi vagyok a véleményekre, de újra fűzöm, mert találtam pár dolgot, amit javítanék rajta. :)

2011. február 11., péntek

Új ötlet alapján

Íme a második nyaklánc, ami elkészült. Ezt biztos nem adom be zsűriztetni. Sajnos nem lett olyan, amilyet szerettem volna, de még időm van rengeteg. :) Csak a fűzéssel most megint nem haladok a legjobban. Gyerekek nagyon lefoglalnak most. :)


2011. február 10., csütörtök

Egy régebbi darab

Egy újabb elmaradás. Végre eljutottam addig, hogy lefényképezzem. Nem lettek a legjobbak a képek, mert kicsi fiam ott tekert körülöttem, és nagyon akarta a fényképezőgépet, a lényeg azért látszik. :)

Ezt a nyakláncot is a Varvara könyvből fűztem, nem a legegyszerűbb minta, de nagyon megtetszett. Beadtam zsűriztetni (a második zsűriztetés bejegyzésben említettem),de a színei miatt nem fogadták el. És meg kell vallanom, így most ránézve már nekem sem tetszenek ez a színösszeállítás. Tervezem újra fűzni, esetleg átalakítani a mintát, csak még igazán jó ötletem nincs. Viszont ami késik, nem múlik. :)
Az is biztos, hogy 11/0-ás gyöngyöket fogok használni hozzá, mert ezek a 9-esek túl nagyok.